Durf jij beheersing los te laten bij innovatie?

Mooi artikel samen met Naris vormgegeven, als kerndocent voor de training Risk Management & Innovatie. Een bijzondere combinatie, die meer gemeen heeft dan op het eerste oog lijkt, zie Naris risk academy.

Waar het op neer komt, is dat elke controller, jurist, auditor etc niet direct moet denken in termen van beheersing en in-control als het gaat om change en innovatie. Deze ‘opportunity risks’, die je bewust opzoekt als bedrijf om tot nieuwe producten, processen of verdienmodellen te komen, hebben ruimte nodig om tot bloei te komen. Denk eerder aan het bieden van de juiste kaders en het benoemen van je risk appetite. Nog beter: denk aan de waarde die je kunt toevoegen vanuit je kennis en competenties, om innovatie nog verder te brengen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *